Markku Vierula
Markku Vierula on integraation johtava asiantuntija. Erityisesti integraation viemisessä käytäntöön. Näkemyksensä hän on puristanut Suuri integraatiokirja –nimiseen teokseen, jonka toinen uusittu, laajennettu painos ilmestyi helmikuussa 2014. Teos on hyväksytty yliopistojen ja korkeakoulujen oppi- ja kurssikirjaksi.
Niteen esittelyyn pääset tästä http://www.talentumshop.fi/suuri-integraatiokirja.html
Kumpaan kategoriaan yrityksesi liikeidea kuuluu?
Liikeidea, kilpailuetu, kilpailuvaltti on yrityksen menestyksen kannalta kaikkein keskeisin päätös. Liikeideoita on kahdenlaisia:
- - niitä, jotka mahdollistavat yrityksen kasvun ja toiminnan jatkumisen
- - niitä, jotka eivät erota juurikaan yritystä A yrityksestä B tai yrityksestä C
Valtaosa yritysten liikeideoista kuuluu jälkimmäiseen ryhmään. Kumpaan kategoriaan sijoitat oman liikeideasi?
Liian monessa tapauksessa liikeidea on sama kuin yrityksen toimiala.
”Toimimme tässä ja tässä bisneksessä” tai ”haluamme olla paras” tai ”olemme ajatusjohtaja”.
PK-yrityksen kehittämisen teesit, haastattelu Evento lehti
Saat briefin: määrittele brändimme. Mutta missä työkalut?
Yritykset kuntoon -blogisarja, osa 2
Ajatusharjoitus: olet töissä perinteisessä b-to-b -yrityksessä. Saat tehtäväksesi määritellä yrityksesi brändin. Mielenkiintoinen tehtävä. Ensimmäiseksi mietit, että mikä on brändi, mikä on sen määritelmä? Siitä selvittyäsi havahdut kysymykseen: missä on työkalu brändin määrittelyä varten?
Aloittava yritys tai jo toimiva pk-yritys, hae Tekesin 5000 € Innovaatioseteliä. Yritys kuntoon!
Tekes jakaa 5000 € (+alv) Innovaatioseteleitä yritysten toiminnan kehittämiseen. Tekes on erikseen kvalifioinut palveluntarjoajat: Vierula Consulting Oy on mukana listauksessa.
Vierula Consulting tarjoaa huippuosaamista näillä alueilla:
* kilpailuetu, positio
* yrityksen visio, missio, brändin määrittely
Pk-sektoria uhkaa homeongelma
Suomesta on tullut luokkayhteiskunta. Ainakin suomalaisten yritysten osalta.
Ne ovat vakavalla tavalla jakautuneet kahteen ryhmään.
Toisaalla ovat uudet toimijat, start-up –yritykset. Toisaalla puolestaan se iso joukko perinteisiä suomalaisia yrityksiä, jotka toimivat PK-sektorilla.
Yritykset kuntoon! Case pharma
Yritykset kuntoon! -blogisarja
Osa 1.
Lääkealan yrityksen siilot nurin!
Hell´s Kitchen -ohjelmasarjassa executive chef Gordon Ramsay laittaa kovalla kädellä ravintoloita kuntoon kokonaisvaltaisesti: kilpailuedun, ruokalistat, sisustuksen, henkilökunnan, palvelut ja prosessit.
Olen itse ollut kokonaisvaltaisesti samoissa tehtävissä yrityksissä: laittamassa yrityksiä kokonaisvaltaisemmalla otteella kuntoon. Tässä kirjoitussarjassa esittelen lyhyesti erilaisia haasteita ja huomiota, joita reissuilla on tullut eteen. Näin alkuun luvassa on ainakin kolme blogia.
Markkinoinnin, myynnin ja viestinnän integraatio, Executive Summary
Mitä:
Organisaation kokonaisvaltaista, yhteisen osaamisen kehittämistä laittamalla asiakkuudet ja sidosryhmät keskiöön. Yrityksissä on jo paljon tiedollista, teknistä, taidollista, taktista jne. osaamista. Vain yhteispeli puuttuu.
Kahtia jakautunut business kansa
Olemme uhkaavasti jakaantuneet kahtia. Toisaalla ovat diginatiivit. Yhtäällä, kaukana huutoetäisyyden päässä ovat perinteiset suomalaiset
tai Suomessa toimivat yritykset. Lajisidonnaisuus estää ymmärtämästä toista osapuolta.
Diginatiivien puheissa on hurmahenkinen meininki: digitaalisuus muuttaa maailmaa. Ilmassa on termejä, jotka valtaavat aseman maamme toisena virallisena kielenä. Sanoja on niin tiheässä, että niitä voisi lapioida kasoiksi.
Avoin yhteistyöehdotus
Hyvä tuttu tai tutuksi tuleva,
Yrityksissä kehitetään vimmaisesti toimintaa. Aika huutaa muutosta. Suhteessa asiakkaisiin, henkilöstöön, toimintatapoihin.
Valitettavan usein se jää tietyn osaamisalueen tai yksilöiden kehittämiseksi. Yrityksen kokonaisvaltaisempi, yhteisen osaamisen jalostaminen jää katveeseen.
Mahdollisuusviestintä, segmentointi ja kupla. Tekee järkeä.
Sain kunnian olla Key Note –puhujana Talentum Events Oy masinoimassa kaksipäiväisessä #Viestintä2015 -tapahtumassa alkukeväästä. Kuuntelin myös osan tapahtuman esityksistä. Kaksi teemaa takertui tiukasti pitkäkestoiseen muistiin:
- viestinnän rooli mahdollistajana
- segmentointi