Tulosta tämä sivu
torstai, 07 elokuu 2014 00:00

Mitä on integroitu markkinointi?

Kirjoittanut 

Tai mitä on integroitu markkinointiviestintä?

Sanana integraatio on kenties hieman kulahtanut, onhan se ollut esillä jo pari vuosikymmentä. Myös subjektiivisen käsityksen rakentaminen helppoa: onhan siinä pari tuttua sanaa, joista on helppo muovailla itselle sopiva käsitys. Olen myös törmännyt moniin kevyesti sitä soveltaviin käsityksiin.

Mutta mitä se sitten tarkoittaa, teoriassa ja käytännössä? Koska olen kirjoittanut asiasta lähes kilon painavan, 356 sivun mittaisen opuksen, en sitä tässä blogissa ryhdy purkamaan. Mutta määritellään se vaikka näin:

Kustantajan, Talentumin, pääluokka Suuri Integraatiokirja, markkinointi, myynti ja viestintä –teokselle on markkinointi ja myynti. Integraation kokonaisvaltaisuudesta johtuen sen voi perustellusti sijoittaa myös luokkiin:

  • liiketoiminnan johtaminen
  • henkilöstön kehittäminen
  • sisäinen ja ulkoinen viestintä
  • brändin kehittäminen
  • muutosjohtaminen
  • asiakkuuksien kehittäminen
  • myynnin johtaminen

Kokonaisvaltaisella lähestymisellä, jossa keskiössä ovat asiakkuudet, kirja sivuaa kaikkia näitä alueita.

Mutta hei, miksei Suuri integraatiokirja olisi myös sijoitettavissa kirjahyllyssä kohtaan ”Kuinka saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa?”

Tätä on integroitu markkinointiviestintä:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Integroitu_markkinointiviestint%C3%A4

Markku Vierula

Markku Vierula on integraation johtava asiantuntija. Erityisesti integraation viemisessä käytäntöön. Näkemyksensä hän on puristanut Suuri integraatiokirja –nimiseen teokseen, jonka toinen uusittu, laajennettu painos ilmestyi helmikuussa 2014. Teos on hyväksytty yliopistojen ja korkeakoulujen oppi- ja kurssikirjaksi.

Niteen esittelyyn pääset tästä http://www.talentumshop.fi/suuri-integraatiokirja.html

Sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.