Blogin teemana on integroitu markkinointi, markkinoinnin, myynnin ja viestinnän yhteispeli. Yhdessä tekeminen. Blogi haluaa herättää kuumia ja innostavia ajatuksia markkinoinnillisuuden edistämisestä yrityksissä ja organisaatioissa. Blogi haluaa joka sanallaan edistää muutosta, asiakkuuksien tuomista kaiken toiminnan lähtökohdaksi. Käsi, sydän.

Kirjoittaja Markku Vierula on integraation johtava asiantuntija. Erityisesti integraation viemisessä käytäntöön. Näkemyksensä hän on puristanut Suuri integraatiokirja –nimiseen teokseen, jonka toinen uusittu, laajennettu painos ilmestyi helmikuussa 2014. Teos on hyväksytty yliopistojen ja korkeakoulujen oppi- ja kurssikirjaksi.

Niteen esittelyyn pääset tästä http://www.talentumshop.fi/suuri-integraatiokirja.html

sunnuntai, 04 marraskuu 2018 00:00

Liikeidea, kilpailuetu, kilpailuvaltti on yrityksen menestyksen kannalta kaikkein keskeisin päätös. Liikeideoita on kahdenlaisia:

-       - niitä, jotka mahdollistavat yrityksen kasvun ja toiminnan jatkumisen

-       - niitä, jotka eivät erota juurikaan yritystä A yrityksestä B tai yrityksestä C

Valtaosa yritysten liikeideoista kuuluu jälkimmäiseen ryhmään. Kumpaan kategoriaan sijoitat oman liikeideasi?

Liian monessa tapauksessa liikeidea on sama kuin yrityksen toimiala.

”Toimimme tässä ja tässä bisneksessä” tai ”haluamme olla paras” tai ”olemme ajatusjohtaja”.

maanantai, 06 maaliskuu 2017 00:00

Yritykset kuntoon -blogisarja, osa 2

Ajatusharjoitus: olet töissä perinteisessä b-to-b -yrityksessä. Saat tehtäväksesi määritellä yrityksesi brändin. Mielenkiintoinen tehtävä. Ensimmäiseksi mietit, että mikä on brändi, mikä on sen määritelmä? Siitä selvittyäsi havahdut kysymykseen: missä on työkalu brändin määrittelyä varten?

tiistai, 25 lokakuu 2016 00:00

Tekes jakaa 5000 € (+alv) Innovaatioseteleitä yritysten toiminnan kehittämiseen. Tekes on erikseen kvalifioinut palveluntarjoajat: Vierula Consulting Oy on mukana listauksessa.

Vierula Consulting tarjoaa huippuosaamista näillä alueilla:

* kilpailuetu, positio

* yrityksen visio, missio, brändin määrittely

keskiviikko, 25 toukokuu 2016 00:00

Suomesta on tullut luokkayhteiskunta. Ainakin suomalaisten yritysten osalta.

Ne ovat vakavalla tavalla jakautuneet kahteen ryhmään.

Toisaalla ovat uudet toimijat, start-up –yritykset. Toisaalla puolestaan se iso joukko perinteisiä suomalaisia yrityksiä, jotka toimivat PK-sektorilla.

perjantai, 11 joulukuu 2015 00:00

Yritykset kuntoon! -blogisarja

Osa 1.

Lääkealan yrityksen siilot nurin!

Hell´s Kitchen -ohjelmasarjassa executive chef Gordon Ramsay laittaa kovalla kädellä ravintoloita kuntoon kokonaisvaltaisesti: kilpailuedun, ruokalistat, sisustuksen, henkilökunnan, palvelut ja prosessit.

Olen itse ollut kokonaisvaltaisesti samoissa tehtävissä yrityksissä: laittamassa yrityksiä kokonaisvaltaisemmalla otteella kuntoon. Tässä kirjoitussarjassa esittelen lyhyesti erilaisia haasteita ja huomiota, joita reissuilla on tullut eteen. Näin alkuun luvassa on ainakin kolme blogia.

torstai, 10 joulukuu 2015 00:00

Mitä:

Organisaation kokonaisvaltaista, yhteisen osaamisen kehittämistä laittamalla asiakkuudet ja sidosryhmät keskiöön. Yrityksissä on jo paljon tiedollista, teknistä, taidollista, taktista jne. osaamista. Vain yhteispeli puuttuu.

keskiviikko, 25 marraskuu 2015 00:00

Olemme uhkaavasti jakaantuneet kahtia. Toisaalla ovat diginatiivit. Yhtäällä, kaukana huutoetäisyyden päässä ovat perinteiset suomalaiset

tai Suomessa toimivat yritykset. Lajisidonnaisuus estää ymmärtämästä toista osapuolta.

Diginatiivien puheissa on hurmahenkinen meininki: digitaalisuus muuttaa maailmaa. Ilmassa on termejä, jotka valtaavat aseman maamme toisena virallisena kielenä. Sanoja on niin tiheässä, että niitä voisi lapioida kasoiksi.

maanantai, 24 elokuu 2015 00:00

Hyvä tuttu tai tutuksi tuleva,

Yrityksissä kehitetään vimmaisesti toimintaa. Aika huutaa muutosta. Suhteessa asiakkaisiin, henkilöstöön, toimintatapoihin.

Valitettavan usein se jää tietyn osaamisalueen tai yksilöiden kehittämiseksi. Yrityksen kokonaisvaltaisempi, yhteisen osaamisen jalostaminen jää katveeseen.

keskiviikko, 03 kesäkuu 2015 00:00

Sain kunnian olla Key Note –puhujana Talentum Events Oy masinoimassa kaksipäiväisessä #Viestintä2015 -tapahtumassa alkukeväästä. Kuuntelin myös osan tapahtuman esityksistä. Kaksi teemaa takertui tiukasti pitkäkestoiseen muistiin:

  1. viestinnän rooli mahdollistajana
  2. segmentointi
perjantai, 13 maaliskuu 2015 00:00

PK-sektorilla, erityisesti b-to-b yrityksissä, eletään kohtalokasta muutosvaihetta. Pitäisi nähdä suunta, mihin edetä. Luoda strategia sinne pääsemiseksi. Tuote- ja tuotantolähtöisyydestä on otettava pitkä harppaus asiakaslähtöiseen ajatteluun ja toimintaan. Lupauksia ja sanomia täytyisi kirkastaa.

tiistai, 24 helmikuu 2015 00:00

Brändi terminä on pääsemässä pannasta. Yhä useampi yritys erityisesti B-to-B –sektorilla kysyy nyt ääneen  vakavissaan, että ”mikä se brändi nyt sitten on?”

Syitä tähän on tietysti monia, mutta ei niistä tässä yhteydessä sen enempää.

Koska kysyntää on ilmassa, tässä brändinrakentajan kymmenen käskyä.

maanantai, 09 helmikuu 2015 00:00

Yritykset myllertävät organisaatioitaan uusiksi. Tietojohtaminen, brändi ja asiakaskeskeisyys ovat iskusanoja tässä ryminässä. Muutostekijöiden keskinäiset kohtalonyhteydet ovat ilmeiset. Tieto ja sen jalostaminen tuovat ymmärrystä asiakkuuksista. Asiakkaat ovat niitä, jotka mahdollistavat yrityksen toiminnan ja kehittämisen. Brändi on suurin yhteinen nimittäjä yrityksen ja asiakkaan välillä.

keskiviikko, 21 tammikuu 2015 00:00

Organisaation menestys perustuu yhä voimallisemmin viestintään.

Viestintään sisäisesti ja viestintään ulkoisesti. Sekä että.

”Olla digitaalinen” ei ole viestinnällinen ratkaisu. Digitaalisuus mahdollistaa paikallaolon, mutta se ei takaa läsnäoloa.

Laita siis hetkeksi digitaalisuus sivuun ja mieti omaa ekosysteemiäsi.

perjantai, 16 tammikuu 2015 00:00

Näin Downton Abbey auttaa ymmärtämään markkinoinnin, myynnin ja viestinnän integraatiota. Kiitos Lady Grantham & co.

tiistai, 16 joulukuu 2014 00:00

Mitä yrityksesi tarvitsee kehittääkseen markkinoinnin, myynnin viestinnän yhteispeliä, integraatiota? Tässä lyhyt yhteenveto joulukiireiden lomaan. Vaikkapa ”näillä pääsee jo hyvään alkuun” – toivomuslistalle.

perjantai, 05 joulukuu 2014 00:00

Suunnittelen, puhun, ajattelen, kirjoitan, koulutan sekä syön ja juon integraatiota.

Integraatiolla on yksi ongelma: hakusanalöydettävyys. Tarkoitan sanaa ”integraatio” silloin kuin se asetetaan markkinoinnin, myynnin ja viestinnän kehykseen.

torstai, 20 marraskuu 2014 00:00

3 x 3 pointin blogikirjoitus

Syksyn aikana olen käynyt puhumassa/luennoimassa/kouluttamassa yrityksissä markkinoinnin, myynnin ja viestinnän yhteispelin edistämisestä.

On vedetty avointa koulutusta. On tavattu suuren, pörssissä noteeratun monialayrityksen johtoa. On kehitetty toimistojen osaamista ja luotu uutta ajattelua b-to-b –sektorilla. On pohdittu viestinnän ammattilaisten suhdetta markkinointiin. Liikettä on tapahtunut taktisella ja strategisella tasolla.

keskiviikko, 22 lokakuu 2014 00:00

Markkinointi, myynti ja viestintä ovat edelleen organisoituneet toiminto- tai mediakeskeisesti.

Mitäpä jos budjettiin tänä syksynä kirjattaisiin momentti, jonka avulla haetaan lisää vääntöä yrityksen uudistumisen kautta?

Aineksia parempaan kun on olemassa.

tiistai, 09 syyskuu 2014 00:00

Kesän aikana on mitattu ennätysmäärä salamoita ympäri Suomea.

Pauke ja rytinä on melkoinen myös loppuvuonna: kaksi kolmesta yrityksestä myllää organisaationsa uusiksi tänä vuonna.

Syynä ovat megalomaaniset muutokset liiketoimintaympäristöissä. Jo pitkään jatkunut muutos on tietysti luonut koulutusmarkkinat. Hyvä niin. Pääosassa koulutuksista on kuitenkin valuvika.

tiistai, 19 elokuu 2014 00:00

People who write books are strange folks. Books require knowledge, dedication, focus and, most of all patience. Patience…. waiting for the writing muses to appear in your head or in your dreams. Patience to find just the right word to complete a sentence. Patience to do the research and background to fully support the ideas, concepts and approaches being developed. Patience to sustain you during the editing process, where some of what you thought were your best ideas end up as blue-penciled residue, never to see the light of published day.

torstai, 14 elokuu 2014 00:00

Uuden luominen voi olla kivuliasta ja viedä hapoille, mutta se kannattaa.

Kaksi kolmesta suomalaisesta yrityksestä myllää organisaationsa uusiksi tänä vuonna.

Kevyen pintaremontin sijaan kannattaa ottaa rälläkkä käteen ja luoda tuloksentekokyvyn kohentamiseksi uusia rakenteita.

Uuden luominen voi olla kivuliasta ja viedä hapoille, mutta se kannattaa.

tiistai, 12 elokuu 2014 00:00

Toimistorintama kinuaa strategisen kumppanin asemaa: pääsyä kulmahuoneeseen. Koska markkinointi ja viestintä ovat yrityksissä pääosin tukitoimintoja, sivulauseita, kulmahuoneeseen nousu on vaikeaa. On siis ensin pyrittävä kohentamaan markkinoinnin ja viestinnän asemaa yrityksissä. On muutettava rakenteita.

torstai, 07 elokuu 2014 00:00

Tai mitä on integroitu markkinointiviestintä?

Sanana integraatio on kenties hieman kulahtanut, onhan se ollut esillä jo pari vuosikymmentä. Myös subjektiivisen käsityksen rakentaminen helppoa: onhan siinä pari tuttua sanaa, joista on helppo muovailla itselle sopiva käsitys. Olen myös törmännyt moniin kevyesti sitä soveltaviin käsityksiin.